sobota 27. mája 2017

Špenátové palacinky s tvarohom a jahodami

Zelené špenátové palacinky sem-tam robím na sladko aj na slano. Dnes som potrebovala zlikvidovať môj balkónový špenát pretože už išiel do kvetu. Navarené máme od včera tak som urobila tento jednoduchý dezert. Takýchto kombinácií sa nemusíte báť. Špenát nemá žiadnu špeciálnu chuť a ak urobíte palacinky bez cukru môžete ich naplniť sladkým tvarohom alebo tvaroh osoľte, pridajte reďkovku a máte super palacinky na slano.






Palacinky:
špenát
2 vajcia
hrnček mlieka
asi hrnček vody
hrnček hladkej múky
špenát umyjeme, preberieme a ponorným mixérom rozmixujeme spolu s mliekom
postupne pridáme vajcia, múku a toľko studenej vody, alebo sódovej vody, aby nám vzniklo redšie cestíčko
ak chcete môžete pridať lyžičku cukru alebo trochu soli, ale ak nepridáte nič budete mať neutrálne palacinky ktoré môžete naplniť sladkou aj slanou náplňou
cesto necháme aspoň pol hodinky odpočívať a potom upečieme palacinky
ak sa Vám zdá, že moje palacinky majú krásnu zelenú farbu tak to je preto, že ja takéto palacinky pečiem len z jednej strany, z druhej strany vôbec alebo len veľmi kratúčko


Tvarohová plnka:
tvaroh
trochu cukru
jahody
tvaroh vymiešame s trochou cukru, môžeme použiť vanilkový cukor, prípadne hrozienka - kto má čo rád

Čoko poleva:
asi 100g horkej čokolády
asi 2-3 lyžice kyslej smotany
toto je moja obľúbená čoko poleva, nie je na tanieri taká krásna ako keď si kúpite čoko polevu v tube ale je podľa mňa oveľa lepšia
stačí čokoládu rozpustiť a ihneď do takej ešte teplej vmiešať 2-3 lyžice kyslej smotany


upečené palacinky naplníme tvarohovou plnkou, pridáme jahody a ozdobíme čokoládovou polevou
alebo si spravíme palacinky podľa vlastnej chuti

a toto je už nachystaná porcia pre deti 
mám rada farebné jedlá a toto pohladí nielen oko ale aj bruško :)


2 komentáre:

  1. O môj bože to je nádherné!!! Tento receptík musím vyskúšať. Dúfam, že bude chutiť tak dobre ako vyzerá. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj ja dúfam, že budú chutiť, u nás teda chutia všetkým kto ich ochutnal a robím ich aj na sladko aj na slano :-) prajem nech sa darí :)

      Odstrániť