11 februára 2018

Krehký jablkový koláč



Nielen krehký a jablkový, ale aj rýchly a chutný koláč. 
Mali sme zopár jabĺk ktoré neboli moc dobré a len sa tak povaľovali pretože ich nikto nechcel. Tak som ich šupla do koláča. A v tom koláči boli výborné - ani kyslé ani sladké ani rozvarené, také akurát.








Čo budeme potrebovať:
280g hladkej múky
80g práškového cukru
150g masla
2 lyžičky prášku do pečiva
1 vajce

a ešte:
jablká
1-2 lyžice trstinového cukru
lyžicu škorice
za hrsť orechov a hrozienok




Múku, cukor a prášok do pečiva preosejeme, pridáme zmäknuté maslo a vajce. Spracujeme na cesto. Za mňa to urobil robot. Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky asi na 30 minút.

Jablká očistíme a postrúhame na hrubo.
Odpočinuté, studené cesto si rozdelíme a asi 2/3 cesta roztlačíme na dno formy. Na cesto navrstvíme postrúhané, vystískané jablká, posypeme trstinovým cukrom, škoricou, nasekanými orechmi a umytými hrozienkami. 



Zvyšok cesta vyvaľkáme, povykrajujeme rôzne tvary a ozdobíme koláč.

Pečieme na 180°C asi 25-30 minút podľa veľkosti.

Ešte teplý môžeme pocukrovať.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára